Nieuwsbrief

Eurofractie ChristenUnie December 2016

Groeten uit Europa!

Het einde van het jaar 2016 is in zicht, ook in (politiek) Europa. De Eurofractie dankt u voor uw betrokkenheid in 2016! We wensen u goede kerstdagen en een gezegend 2017 toe! En we zien uit naar een goede samenwerking in het nieuwe jaar. Ik roep u op om te blijven bidden voor de bestuurders van Nederland en Europa, want zonder de zegen van de Here God is ons werk tevergeefs. We hopen dat ook deze nieuwsbrief u opnieuw laat zien wat er allemaal speelt in de Europese Unie. En hoe wij daarin actief zijn. Heeft u commentaar, tips of wilt u reageren: graag! Dat kan ook via onze website (www.eurofractie.nl) of via onze Facebook-pagina: www.facebook.com/PetervDalen/ . Namens de Eurofractie ChristenUnie-SGP, Peter van Dalen (www.eurofractie.nl)

Gezegende feestdagen en een voorspoedig 2017, videoboodschap uit Straatsburg:

 

 "Stop chantage-deal met Turkije"

Inbreng debat Europese Raad van 15-12-2016, Peter van Dalen ChristenUnie-SGP, in Europees Parlement in Straatsburg: “Dit Parlement wil de toetredingsonderhandelingen met Turkije bevriezen. Finaal stoppen was nog veel beter, maar dit is zeker een stap in de goede richting. Gevangenissen in Turkije puilen uit met oppositie-parlementariërs, journalisten, studenten en diverse minderheden.Bij iedere kritiek vanuit Europa op zijn persoon of zijn land dreigt Erdogan de vluchtelingenstroom te heropenen. Erdogan chanteert de Europese Unie met de vluchtelingen-deal. Maar we weten dat: -  Turkije geen veilig land is; - Turkije de rechten van vluchtelingen aan haar zuid- en oostgrens schendt; -  Volstrekt onduidelijk is in wiens zakken de miljarden EU geld voor vluchtelingenopvang verdwijnen. Europa moet zelf de kwesties asiel en migratie op orde krijgen. Deals met derde landen kunnen daarbij helpen. Maar niet deze chantage-deal met Erdogan. Laat de Raad morgen Turkse toetreding tot de EU stoppen, of desnoods bevriezen.”

Peter van Dalen ontmoet Egyptische president Al-Sisi in Caïro

Peter van Dalen was begin december met enkele mede-Europarlementariërs van de ECR-fractie in Caïro (Egypte) en heeft aldaar in het presidentiële paleis een ontmoeting gehad met de Egyptische president Al-Sisi. Het was een goed en interessant gesprek, waarin Van Dalen o.a. de vrijheid van godsdienst in Egypte ter sprake heeft gebracht:

Nieuwe havenverordening goed voor Rotterdam

‘Aanvankelijk rook dit voorstel te veel naar de bekende aloude Europese eenheidsworst. Maar in de afgelopen maanden heb ik met enkele collega´s het Commissievoorstel bijgeschaafd tot een prima tekst die rekening houdt met de diversiteit van havens in de Europese Unie.’ Met deze woorden riep Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) onlangs in het Europees Parlement zijn collega’s op tot een voorstem voor de gewijzigde Havenverordening. Volgens Van Dalen geeft de tekst de Europese havens duidelijkheid voor de komende decennia. ‘Dat is goed voor Europese havens, juist ook voor de grootste van allemaal, de haven van Rotterdam. Dus ik stem van harte voor dit resultaat." Inderdaad heeft het Europees Parlement afgelopen week met een flinke meerderheid deze nieuwe Europese wetgeving aangenomen. Goed voor de haven van Rotterdam, goed voor Nederland.

EU moet knelpunt zeebaars kleinschalige beroepsvisserij oplossen

De situatie van zeebaars in de Europese wateren is zorgwekkend. “Maatregelen om het zeebaars-bestand te herstellen zijn nodig, maar de maatregelen die de Europese Commissie heeft gekozen zorgen voor een ongelijk speelveld”, dat stelt Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP). De Nederlandse kleinschalige beroepsvisserij heeft in tegenstellling tot de handlijnvissers geen quotum gekregen. “Dit treft de gezinsbedrijven in de traditionele kustvisserij hard. Daarom heb ik de Europese Commissie verzocht een einde te maken aan deze ongelijke situatie”.

Laat Asia Bibi vrij

Peter van Dalen heeft dinsdag 20 december de ‘stalen container’ van St. Hulp Vervolgde Christenen (HVC) in Den Haag bezocht. Daar heeft hij een petitie ondertekend en een filmpje ingesproken over Asia Bibi:

 Op voorstel van Peter van Dalen: EP wil geld voor beveiligde parkeerplaatsen

Het Europees Parlement stemde onlangs over de EU-begroting voor 2017. Het EP nam het voorstel van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie - SGP) aan om geld vrij te maken voor beveiligde parkeerplaatsen langs Europese snelwegen. Het voorstel is nu officieel standpunt van het Parlement in de begrotingsonderhandelingen die volgen. Volgens Van Dalen is geld voor beveiligde parkeerplaatsen hard nodig: ´Chauffeurs krijgen steeds vaker te maken met insluipers, bedreigingen en andere barre omstandigheden. We moeten echt veel beter met onze chauffeurs omgaan en hen beschermen en steunen!´

 Volg de Eurofractie/Peter van Dalen via de (sociale) media:

Volgt u ons op Facebook, op Twitter, op ? Dat is de moeite waard, vooral ook omdat er allerlei filmpjes op worden gezet over ons werk:  

www.eurofractie.nl  en  www.petervandalen.eu

www.facebook.com/PetervDalen  en twitter.com/petervdalen

www.youtube.com : Zoek op Peter van Dalen

Wij bij u, u bij ons?! Wij brengen graag een bezoek aan onze achterban en anderen in Nederland. Als u vindt dat Europarlementariër Peter van Dalen zelf op bezoek moet komen, om te horen over de uitdagingen van uw bedrijf, regio of woonplaats, stuur een email aan:

peter.vandalen-office@ep.europa.eu

Wist u dat u alle debatbijdragen van mij kunt terugkijken? Klik hier .

Wilt u met een groep een bezoek brengen aan het Europees Parlement in Brussel of Straatsburg? Klik hier voor een wijziging naar onze website wat de mogelijkheden zijn.

Leest u de nieuwsbrief elke keer met genoegen? Attendeer uw omgeving op de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden.