"Zeer verheugd en dankbaar over vrijspraak Asia Bibi"

PvD Malook 2.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Blog by Peter van Dalen on January 29, 2019 at 11:05 AM

"Zeer verheugd en dankbaar over vrijspraak Asia Bibi"

Eindelijk, Asia Bibi is nu daadwerkelijk vrij en kan Pakistan verlaten. Meer dan 9 jaar heeft ze onschuldig gevangen gezeten vanwege veronderstelde godslastering, en 8 jaar heeft de doodstraf boven haar hoofd gehangen. Nu geschiedt gerechtigheid. 

Dat is mijn reactie op de uitspraak van het Hooggerechtshof in Pakistan bij de herziening (revisie) van het vonnis van 31 oktober 2018. Het Hof heeft vastgesteld dat dat vonnis geheel correct is zodat Asia Bibi nu volledig is vrijgesproken. De vreugde en dankbaarheid is groot. Niet alleen bij de familie maar ook bij haar advocaat Saif ul Malook, die speciaal afgelopen zaterdag is teruggevlogen voor deze zitting en de uitspraak.

Ik heb afgelopen zaterdag persoonlijk tot ziens gezegd tegen Malook. Hij is een moedig man, die met gevaar voor zijn eigen leven en ondanks onze waarschuwingen, toch is teruggegaan naar Pakistan om Asia Bibi bij te staan.

De verwachting is dat Asia Bibi spoedig Pakistan zal verlaten. Haar dochters zijn al in Canada. De regering Kahn heeft enkele weken geleden al radicaal-islamitische kopstukken laten oppakken. “Hopelijk blijft mede daardoor de betrekkelijke rust in Pakistan ook nu na dit vonnis gewaarborgd.

 

 

Share this post!