Top 3 ChristenUnie-SGP bij EP-verkiezingen gaat voor 3 zetels: Samenwerking Ja, Superstaat Nee

20190209-CU-Congres-Eerste-Selectie-7 website2.jpg
Peter van dalen_profielfoto
Blog by Peter van Dalen on February 9, 2019 at 9:04 AM

Top 3 ChristenUnie-SGP bij EP-verkiezingen gaat voor 3 zetels: Samenwerking Ja, Superstaat Nee

"Samenwerking Ja, Superstaat Nee, voor een christelijk geluid in Europa", is opnieuw de leus van de lijst ChristenUnie-SGP bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Die dit jaar op D.V. donderdag 23 mei 2019 worden gehouden. 

Deze slogan blijft kort en duidelijk zeggen waarvoor wij staan: samenwerking in Europa is nodig, maar gepast, bescheiden en niet met als doel een grote Europese eenheidsworst,  zeg ik samen Bert-Jan Ruissen, de nummers 2 op de gecombineerde lijst. Samen met Anja Haga (nummer 3) en de andere kandidaten van de lijst gaan wij de komende tijd met enthousiasme het land in.  

Op haar congres in Zwolle, op zaterdag 9 februari, heeft de ChristenUnie de kandidatenlijst (van 18 namen) voor de gemeenschappelijke lijst met de SGP vastgesteld. Bij acclamatie, want er waren geen amendementen binnengekomen op de lijst. Op het congres van de SGP, op zaterdag 16 februari, in Amersfoort wordt de lijst met de 12 SGP-namen vastgesteld. Samen wordt dit dus een diverse lijst van 30 namen.

Volgens mij een mooie lijst met veel potentie, en vooral zeer gemotiveerde mensen.  

De SGP-lijsttrekker en nummer 2 op de gezamenlijk lijst, Bert-Jan Ruissen, was aanwezig op het congres van de ChristenUnie. Omgekeerd ben ik op 16 februari bij de SGP aanwezig. Ruissen: “Jaren geleden ben ik beleidsmedewerker geweest bij de toenmalige SGP-Europarlementariër. Het wordt bijzonder om nu zelf MEP te kunnen worden.”

Anja Haga vindt de ambitie van de campagnecommissie voor 3 zetels leuk en uitdagend. ”We hebben ambities en ik zie er naar uit om aan de slag te gaan. We gaan ervoor.”

En dat ben ik ben met beiden eens. We gaan een mooie en uitdagende tijd tegemoet. 

Share this post!