ECPM begint campagne Europese verkiezingen

IMG_3911.JPG
Peter van dalen_profielfoto
Blog by Peter van Dalen on February 20, 2019 at 5:27 PM

ECPM begint campagne Europese verkiezingen

‘Voor een christelijk geluid in Europa´. Daar gaat de ECPM voor, de politieke beweging European Christian Political Movement waar ook ChristenUnie en SGP bij zijn aangesloten. Leden van de ECPM komen uit parlementen (regionale, nationale en Europese) van meer dan tien Europese landen. Politiek bedrijven met een open Bijbel, dat is de gezamenlijke drijfveer.

De ECPM startte vandaag in Brussel haar campagne voor de EP-verkiezingen van 23-26 mei a.s. Wij willen dat zo veel mogelijk christelijke politici uit Europa lid worden van de ECPM en bij de EP-verkiezingen van het Europees Parlement. In het EP zitten nu 6 ECPM-leden, maar we gaan voor minimaal 7 leden in het nieuwe mandaat.

De slogan van ChristenUnie-SGP, ´Samenwerking Ja, Superstaat Nee´ met als ondertitel ´Voor een christelijk geluid in Europa´, geldt ook voor de ECPM. De Europese Unie moet samenwerken op terreinen als klimaat, godsdienstvrijheid, asielbeleid en de aanpak van belastingontwijking door multinationals. Maar de Lidstaten kunnen heel veel zaken prima zelf regelen zoals bij de inrichting van het onderwijs en bij medisch-ethische zaken. Een Europees leger is onnodig, Europese belastingen evenmin.

Op de campagne-bijeenkomst in Brussel waren veel politici uit heel Europa aanwezig. Onder andere uit Slowakije, Frankrijk, Duitsland en Kroatië. Ook Bert-Jan Ruissen, de nummer 1 van de SGP en nummer 2 op de gecombineerde ChristenUnie-SGP-lijst was er en maakte alvast kennis met mogelijke aanstaande collega´s.

Een van de speerpunten van mij is en blijft de vrijheid van godsdienst. Ik wil mij ook na de Europese verkiezingen blijven inzetten voor godsdienstvrijheid wereldwijd. Dat blijft helaas nodig. Zie de recente ontwikkelingen in Nigeria, maar ook de voortdurende onzekerheid over de verblijfplaats van de Pakistaanse Asia Bibi. Ik onderstreepte mijn pleidooi door een verbrande Bijbel uit Egypte te tonen. Die had ik meegekregen uit een afgebrande kerk in Zuid-Egypte. Ook in het Midden-Oosten blijven we opkomen voor de vrijheid van godsdienst.

Share this post!