Verklaring over aanvraag FvD voor toetreding tot ACRE

vlaggen tour
Peter van dalen_profielfoto
Blog by Peter van Dalen on February 28, 2019 at 5:30 PM

Verklaring over aanvraag FvD voor toetreding tot ACRE

De Europese politieke partij ACRE (Alliance of Conservatives and Reformists in Europe) meldt donderdag 28 februari dat Forum voor Democratie een lidmaatschapsaanvraag heeft ingediend. Hoe op deze aanvraag zal worden gereageerd moet door de lid partijen van ACRE nog worden besloten.

ACRE is één van de Europese politieke partijen die aan de ECR fractie in het Europees Parlement is gelieerd. De ECR fractie is echter veel breder dan alleen ACRE. Ook leden van de ECPM (European Christian Political Movement), waar de ChristenUnie bij is aangesloten, de EFA (European Free Alliance), van onder andere de Belgische N-VA, en onafhankelijke leden hebben plaats in de ECR fractie.

De ChristenUnie maakt geen deel uit van de ACRE-partij en is dus niet betrokken bij de lidmaatschapsaanvraag van Forum voor Democratie. Mocht Forum na de Europese verkiezingen van 23 mei dit jaar bij de ECR fractie aankloppen, dan zullen we ons tegen aansluiting verzetten en tegen stemmen. 

Zowel de ChristenUnie als de ECR-fractie kijken met een kritische blik naar Europa, maar hebben als hoofddoel de EU van binnenuit te hervormen. Forum wil een Nexit en wil dus niet hervormen, maar breken. Daarom past Forum volgens de ChristenUnie niet bij de ECR-fractie.

Daarbij zijn we het volstrekt oneens met onder andere het migratiestandpunt en de pro-Poetin houding van Thierry Baudet en zijn partij.

Share this post!