"Minder plastic en minder olie: een dubbelslag!"

plastic soep
Peter van dalen_profielfoto
Door Peter van Dalen op 27 maart 2019 om 18:26

"Minder plastic en minder olie: een dubbelslag!"

Het klimaatdebat houdt de gemoederen terecht flink bezig. Belangrijk onderdeel van dit debat is wat we aan moeten met plastic. 

Plastic wordt absurd veel gebruikt in ons dagelijks leven, omdat het goedkoop is. Dus wordt plastic te pas en onpas gebruikt en groeit de plasticafvalberg. Onze stranden, zeeën, vissen en zeedieren hebben geen baat bij al dit afval. Door het verbieden of beperken van de 10 plastic wegwerpproducten die bijdragen aan de plastic soep, wordt een stap gezet om onze zeeën en stranden schoner te krijgen.

Bovendien wordt zo het plastic verbruik en dus ook de productie verminderd. Plastic wordt onder andere gemaakt met olie. Dus slaan we vandaag een dubbelslag: afschaffing van wattenstaafjes én minder afhankelijkheid van landen als het salafistische Saudi-Arabië.

Deel dit bericht