Blogs per auteur

 1. Iran vlag.png
  20140616_BELDER_Bastiaan_NL-10_002
  Door Bas Belder op 14 maart 2019

  EU moet christenvervolging Iran veroordelen

  Veertig jaar Islamitische Republiek Iran plaatst ons voor absurde vragen. Welk nationaal veiligheidsgevaar voor Iran brengt het lezen van het Evangelie immers met zich mee?

  Lees verder
 2. vlag europa tour
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 13 maart 2019

  In Brexit-debat Straatsburg: "We need a New deal, not a No deal"

  Het Verenigd Koninkrijk kent diverse crises.

  De onderneming New Financial maakte gisteren bekend, dat meer dan 250 bedrijven uit de banken- en financiële sector vertrekken, of al vertrokken zijn vanuit het VK naar diverse EU landen.

  Lees verder
 3. zijaanzicht vlaggen tour
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 12 maart 2019

  Vragen over inzet van Boeing 737 MAX 8 toestellen in de EU

  Vandaag heb ik schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie en het Europese Luchtvaart Agentschap EASA inzake de recente crashes van toestellen van het type Boeing 737 MAX 8.

  Als Lid van de Transport Commissie van het Europees Parlement verbaast het mij dat diverse regeringen, zoals van Australië, Indonesië, China, Singapore en het Verenigd Koninkrijk, hebben besloten toestellen van dit type aan de grond te houden en de toegang tot hun luchthavens te ontzeggen. Want...

  Lees verder
 4. tour binnenplaats close
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 4 maart 2019

  Europese lappendeken van zomer- en wintertijden blijft bestaan

  Vandaag heeft de Vervoerscommissie van het Europees Parlement besloten, 23 - 11, het voorstel van de Europese Commissie goed te keuren om de winter- en zomertijd te laten voortbestaan, in een andere vorm. Ieder land moet nu bepalen of het één vaste zomer-, of één vaste wintertijd invoert.

  Lees verder
 5. zijaanzicht vlaggen tour
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 28 februari 2019

  Verklaring over aanvraag FvD voor toetreding tot ACRE

  De Europese politieke partij ACRE (Alliance of Conservatives and Reformists in Europe) meldt donderdag 28 februari dat Forum voor Democratie een lidmaatschapsaanvraag heeft ingediend. Hoe op deze aanvraag zal worden gereageerd moet door de lid partijen van ACRE nog worden besloten.

  Lees verder
 6. IMG_3911.JPG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 20 februari 2019

  ECPM begint campagne Europese verkiezingen

  ‘Voor een christelijk geluid in Europa´. Daar gaat de ECPM voor, de politieke beweging European Christian Political Movement waar ook ChristenUnie en SGP bij zijn aangesloten. Leden van de ECPM komen uit parlementen (regionale, nationale en Europese) van meer dan tien Europese landen. Politiek bedrijven met een open Bijbel, dat is de gezamenlijke drijfveer.

  Lees verder
 7. IMG_4006
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 14 februari 2019

  Gemengde gevoelens bij akkoord over pulsvisserij

  Dit is het maximaal haalbare voor dit moment, de deur naar de toekomst is niet dicht.  Als enige Nederlandse Europarlementariër zat ik bij de onderhandelingen in Straatsburg over de pulsvisserij. Er is een akkoord bereikt in de Triloog met een voor ons maximaal haalbaar resultaat. De transitieperiode is tot 1 juli 2021 en er blijven mogelijkheden voor pulskotters om – op grond van onderzoek – te blijven vissen. 

  Lees verder
 8. 20190209-CU-Congres-Eerste-Selectie-19 website2.jpg
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 9 februari 2019

  Top 3 ChristenUnie-SGP bij EP-verkiezingen gaat voor 3 zetels: Samenwerking Ja, Superstaat Nee

  "Samenwerking Ja, Superstaat Nee, voor een christelijk geluid in Europa", is opnieuw de leus van de lijst ChristenUnie-SGP bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Die dit jaar op D.V. donderdag 23 mei 2019 worden gehouden. 
  Lees verder
 9. IMG_3756.JPG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 8 februari 2019

  Delegatie ChristenUnie bezoekt Nederlandse Vissersbond op Urk

  ‘De toekomst van de visserij is zorgwekkend, vissers luiden de noodklok’, was de conclusie van het bezoek van afgevaardigden van de ChristenUnie aan Urk. Mensen uit de Europese, nationale, provinciale en lokale politiek in gesprek met Urker vissers en de Nederlandse Vissersbond over hete hangijzers waar de visserijsector op dit moment tegenaan loopt, zoals pulsvisserij, Brexit en windmolenparken op zee.

  Lees verder
 10. IMG_4016
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 4 februari 2019

  Omroep Flevoland over Europese procedure pulsvissen

  Naar aanleiding van de brief van ambtenaren van de Europese Commissie aan de Franse lobby- en milieuorganisatie BLOOM, die vandaag bekend is gemaakt, leg ik op Omroep Flevoland uit dat dit onbegrijpelijk en schandalig is. En dat de Nederlandse Eurocommissaris Frans Timmermans, tevens vice-voorzitter van de Europese Commissie, moet ingrijpen. Kijk en luister hier naar de uitzending:

  https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/167903/mogelijk-europese-procedure-tegen-pulsvissen

  Lees verder