Stem 23 mei

banner anja.jpg
23-09-12_Haga_portrait_STR_3.jpg
Door Anja Haga op 16 mei 2019 om 12:19

Stem 23 mei

Donderdag 23 mei mag u opnieuw naar de stembus. Dit keer om de leden van het Europese Parlement te kiezen. Ik sta op plek drie van de lijst voor de ChristenUnie-SGP en maak dus serieus kans om gekozen te worden. Dat lijkt me ontzettend mooi! 

Waarom ik de Europese politiek in wil? Omdat Europa écht ergens over gaat. Zo vind ik het als christen belangrijk om zorgvuldig met de schepping om te gaan. Daarom leef ik bijvoorbeeld plasticvrij. Maar dat is maar een druppeltje op een gloeiende plaat. Alleen als op grote schaal maatregelen worden genomen krijgen we de wereld schoner en is verdere klimaatverandering tegen te gaan.

Samenwerking
De Europese Unie heeft daarin een belangrijke rol. Samen bereik je tenslotte meer. Niet alleen als het gaat om duurzaamheid. Ook als het gaat om godsdienstvrijheid, strijd tegen mensen-handel, gedwongen prostitutie en antisemitisme hebben we Europese samenwerking nodig.

Vrijheid
Tegelijk moeten we in Nederland ook de vrijheid houden onze eigen zaken te regelen. De lidstaten binnen de Europese Unie zijn heel verschillend. In Nederland is de zorg en het onderwijs bijvoorbeeld heel anders geregeld dan in Italië. Deze variatie tussen landen hoort bij Europa, en die vrijheid mag er zijn en blijven. De lidstaten kunnen bijvoorbeeld zelf heel goed bepalen hoe ze omgaan met vraagstukken van leven en dood, met zorg, gezin en onderwijs.

Hoop
Op 23 mei kunt u kiezen voor een christelijk geluid in Europa. Een geluid vóór de schepping, vóór de vrijheid om te geloven en vóór vrijheid om daar naar te leven. Ik hoop op uw stem!

Hartelijke groet,

Anja Haga

Labels: