Eerste werkbezoek Anja Haga

Anja Haga (1).jpg
23-09-12_Haga_portrait_STR_3.jpg
Door Anja Haga op 25 augustus 2023 om 15:21

Eerste werkbezoek Anja Haga

Een schone en biodiverse Waddenzee is noodzakelijk voor de natuur en de visserij. Dit moeten we gezamenlijk op Europees niveau regelen.” Dat vindt Anja Haga die in september Europarlementariër namens de ChristenUnie wordt. Komende maandag 28 augustus brengt zij met haar team een werkbezoek aan de Waddenvereniging.

Volgens Haga is het noodzakelijk om het Waddengebied goed te beschermen: “Het is een uniek natuurgebied, met uitzonderlijke flora en fauna, dat zich uitstrekt tot Denemarken. Ik pleit daarom voor plasticvrije zeeën en het terugdringen van risico’s van scheepvaartincidenten die in dit gebied ecologische rampen kunnen veroorzaken. Vorige maand zagen we nog een brandend vrachtschip met 3000 elektrische auto’s ten noorden van Ameland. Dat is onverantwoord.”
“Het realiseren van schone en biodiverse zeeën en duurzame visserij zijn belangrijke thema’s op de Europese agenda”, vervolgt Haga, die zelf plasticvrij leeft. “Voor de Eurofractie van de ChristenUnie is het daarom belangrijk om zich goed te laten informeren over deze onderwerpen en het belang van de natuurherstelwet. Daarom willen wij onder andere een werkbezoek aan de Waddenvereniging te brengen.”
Naast de Eurofractie wordt de ChristenUnie tijdens het bezoek vertegenwoordigd door zowel iemand van het landelijk bestuur als de Tweede Kamerfractie, Statenlid Jantsje van der Veen en gedeputeerde Matthijs de Vries.
Dit werkbezoek is voor Anja Haga de aftrap voor haar werk als Europarlementariër. Tijdens de plenaire vergadering van week 37 zal ze in Straatsburg officieel geïnstalleerd worden.

Labels: