Bid voor vrede in Israël

robert-bye-ozxwRFG4aD8-unsplash.jpg
23-09-12_Haga_portrait_STR_3.jpg
Door Anja Haga op 19 oktober 2023 om 17:33

Bid voor vrede in Israël

Het Europees Parlement heeft terecht haar brede steun uitgesproken voor Israël. In een resolutie zijn de kwalijke aanslagen van Hamas met stellige bewoordingen veroordeeld.

De duidelijke boodschap die hieruit naar voren komt is dat Hamas uitgeschakeld moet worden. Het recht van Israël op zelfverdediging wordt onderstreept en er wordt benadrukt dat dit zal moeten geschieden binnen de grenzen van het internationaal recht.
 
Wat Hamas heeft gedaan is afschuwelijk. Terrorisme valt nooit te rechtvaardigen, en ik keur alle directe en indirecte steun voor de aanslagen van Hamas met de strengste bewoordingen af. Israël heeft elk recht om zichzelf te verdedigen. We moeten Israël steunen. Ik ben blij dat in het Europees Parlement daar nu geen misverstand over bestaat.
 
Ook heeft het Europees Parlement vrijwel eensluidend aangegeven dat er opgetreden moet worden tegen antisemitisme. Antisemitisme moet hard worden bestreden. Joden moeten veilig in de Europese Unie kunnen wonen. Het laatste wat we willen, is een herhaling van de geschiedenis. Het Europees Parlement vindt verder dat er grondig onderzoek moet komen naar de geldstromen die vanuit de Europese Unie naar organisaties en instanties gaan die hulp bieden in de Palestijnse gebieden.
 
We moeten alle Israëlische en Palestijnse burgers in nood helpen, maar we moeten er ook zeker van zijn dat geen cent in de zakken van Hamas verdwijnt.
Over dit onderwerp werd ik ook geïnterviewd door Groot Nieuws Radio.

Labels: , , ,