Werkbezoek Woord & Daad

20231031_173453.jpg
23-09-12_Haga_portrait_STR_3.jpg
Door Anja Haga op 1 november 2023 om 09:00

Werkbezoek Woord & Daad

Een van de speerpunten in mijn werk is een ‘humaan migratiebeleid’. Voor mij was dat een reden om dinsdag een werkbezoek te brengen aan ‘Woord en Daad’.

Met beleidsmedewerkers ben in ik in gesprek geaan over zaken als ontwikkelingssamenwerking, ontwikkelingsbeleid van de EU en moderne slavernij. Daarnaast heb ik ook ontmoetingen gehad met verschillende vrijwilligers van de kringloopwinkel van Woord & Daad in Gorinchem.

Een van de belangrijkste boodschappen die tijdens deze dag naar voren kwam is dat Europees geld voor ontwikkelingshulp terecht moet komen bij mensen die dit het meest nodig hebben: de allerarmsten. Nu is dat nog minder dan 50%. Ik vind dat dat beter moet.

Labels: ,