Anja Haga noemt verkiezingsuitslag een wake-up call voor de ChristenUnie: ‘We moeten terug naar wat ons bindt’

23-09-12_Haga_portrait_STR_6-2_bewerkt_V2.jpg
CU-Logo-Eurofractie-RGB-SocialMediaPF.png
Door Eurofractie ChristenUnie op 10 juni 2024 om 12:52

Anja Haga noemt verkiezingsuitslag een wake-up call voor de ChristenUnie: ‘We moeten terug naar wat ons bindt’

ChristenUnie-Europarlementariër Anja Haga: ‘Opnieuw waaieren ChristenUnie-kiezers uit naar diverse andere partijen. Dat de ChristenUnie een enorm veelkleurige partij is, is vaak ontzettend mooi en verrijkend, maar soms ook wel ingewikkeld. We zullen daarom terug moeten gaan naar wat ons bindt, tijdens de laatste kabinetsdeelname zijn we dat misschien wel een beetje kwijtgeraakt. Wat mij betreft is dat onze christelijke identiteit en zorg voor elkaar en de schepping. Oftewel: christelijk-sociaal. Dat is waarom ik bij de oprichting lid werd van de ChristenUnie en dat is wat ik de afgelopen decennia altijd met overtuiging heb uitgedragen.'

De toekomst is voor Haga nog ongewis: ‘Als christelijke politica geloof ik dat mijn leven in Gods handen is. Dat geeft ontspanning voor de toekomst. Ik zal het werk doen dat God mij geeft en daar ga ik in vertrouwen mee door, waar dat ook is. Ik ga eerst mijn taken in Brussel netjes afronden en dan even met vakantie!’