Berichten geschreven door Arjen Droog

 1. Boer.jpg
  arjen porret.jpg
  Door Arjen Droog op 17 mei 2019

  Europa op je bord

  Het eten dat vanavond op je bord ligt: daar heeft Europa heel veel over te zeggen gehad: de ingrediënten die gebruikt zijn, hoe het geproduceerd is en of het veilig is. Onze boeren produceren eten van de hoogste kwaliteit en tegen de hoogste dierwelzijnsnormen.

  Lees verder
 2. Containers.jpg
  arjen porret.jpg
  Door Arjen Droog op 9 mei 2019

  “It’s the economy, stupid!”

  Deze bekende verkiezingskreet van Bill Clinton zou ook zomaar van toepassing kunnen zijn op de Europese Unie. Want als de EU ergens een grote rol speelt, is het wel het stimuleren van handel en economische groei. En de vraag is: wie profiteren daar van?

  Lees verder
 3. Reddingsvesten
  arjen porret.jpg
  Door Arjen Droog op 1 mei 2019

  Vluchten naar Europa

  Toen ik als vrijwilliger actief was in een asielzoekerscentrum heb ik veel vluchtelingen persoonlijk leren kennen. Dit heeft een grote indruk op mij gemaakt; mensen die uit verschrikkelijke situaties komen en hier zijn beland. Sommige vluchtelingen worstelen erg met het verleden, met de verschrikkingen en het verdriet dat oorlog veroorzaakt. Anderen kijken daarnaast ook weer vooruit: willen graag werken om een toekomst voor zichzelf en hun kinderen opbouwen in Nederland.

  Lees verder
 4. Zonnepanelen
  arjen porret.jpg
  Door Arjen Droog op 24 april 2019

  De Europese energietransitie

  In de wijk waar ik woon proberen we samen van het aardgas af te komen. Voor mij persoonlijk geldt dat enerzijds omdat we écht af moeten van fossiele brandstoffen en anderzijds heel concreet omdat de scheuren in de muren staan van mijn Groningse vrienden.

  Lees verder
 5. Vlaggen.jpg
  arjen porret.jpg
  Door Arjen Droog op 17 april 2019

  Geloven in Europa

  Europa is verweven met ons dagelijkse leven. En dan heb ik het niet alleen over de euro’s in je portemonnee, maar bijvoorbeeld ook over het eten op je bord of de internationale relaties van je school of werkgever. Toch verklappen mensen regelmatig aan mij dat ze Europa niet erg interessant vinden, of dat de EU wel heel erg ver weg voelt. En soms zijn mensen juist boos omdat de EU zich bemoeit met onderwerpen waar ze zich helemaal niet mee zou moeten bemoeien, of het verkeerde besluit neemt.

  Lees verder

  Labels:

 6. NS-treinen.jpg
  arjen porret.jpg
  Door Arjen Droog op 9 april 2019

  Vliegensvlug de trein in!

  Voor twee tientjes een weekendje naar Barcelona, enorme groei in het aantal Europese vluchten en daardoor misschien zelfs laagvliegen over Friesland, Overijssel en Gelderland. De luchtvaartsector zit in de lift, dat is duidelijk.

  Lees verder

  Labels: