ChristenUnie: BBB verkoopt Europese luchtkastelen

brian-mcgowan-UW3AyBSvnBQ-unsplash.jpg
CU-Logo-Eurofractie-RGB-SocialMediaPF.png
Door Eurofractie ChristenUnie op 18 april 2024 om 16:33

ChristenUnie: BBB verkoopt Europese luchtkastelen

Europarlementariër Anja Haga (ChristenUnie) is verbijsterd na uitspraken van BBB over de inzet van Nederland in Europa wat betreft de mestderogatie: ‘Als je weet hoe het werkt in Brussel weet je ook dat duurzame afspraken voor boeren en natuur baat hebben bij eerlijkheid en standvastigheid. Daar wordt keihard aan gewerkt. Daar bereik je meer mee dan met het verkopen van luchtkastelen, zoals BBB nu probeert te doen. Het is al heel makkelijk om van de zijlijn te roepen dat het beter kan, terwijl je er zelf niet bij betrokken bent. Ik zou zeggen: kom dan eens met een oplossing, in plaats van alleen maar te zeggen dat je niet tevreden bent en terug te vallen op het verleden.’ 

Haga gaat de komende tijd met boeren in gesprek om samen de landbouw toekomstbestendig te maken. Haga: ‘We moeten vooruitkijken. Hoe kunnen boeren een goede beloning verdienen en hoe kunnen we watervervuiling terugdringen? Die twee zaken sluiten elkaar niet uit, maar kunnen elkaar juist heel goed aanvullen. Bijvoorbeeld door boeren vanuit de Europese Unie geldelijk te belonen voor natuuronderhoud. Of door oneerlijke concurrentie van buiten de EU te voorkomen door eerlijke importeisen te stellen en kritisch te zijn op handelsverdragen. Daar pleit ik al langer voor in het Europees Parlement.’

Aanstaande vrijdag gaat Anja Haga samen met Piet Adema in Kootwijkerbroek, Gelderland, in gesprek met boeren over de toekomst van de landbouw in Nederland en Europa. 

Labels: , ,