Start

 1. 20140616_BELDER_Bastiaan_NL-10_002
  Door Bas Belder op 18 april 2019

  Afscheidsboodschap Bas Belder

  Na 20 jaar lidmaatschap van het Europees Parlement kijk ik tijdens de laatste Straatsburgzitting van het Europees Parlement van deze mandaatsperiode terug op mijn werkzaamheden in de afgelopen jaren en wil ik mijn dank uitspreken jegens allen die mij tot steun zijn geweest.

  Lees verder
 2. Vlaggen.jpg
  arjen porret.jpg
  Door Arjen Droog op 17 april 2019

  Geloven in Europa

  Europa is verweven met ons dagelijkse leven. En dan heb ik het niet alleen over de euro’s in je portemonnee, maar bijvoorbeeld ook over het eten op je bord of de internationale relaties van je school of werkgever. Toch verklappen mensen regelmatig aan mij dat ze Europa niet erg interessant vinden, of dat de EU wel heel erg ver weg voelt. En soms zijn mensen juist boos omdat de EU zich bemoeit met onderwerpen waar ze zich helemaal niet mee zou moeten bemoeien, of het verkeerde besluit neemt.

  Lees verder

  Labels:

 3. IMG_4636.JPG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 16 april 2019

  Meerderheid Europarlement verbiedt pulsvisserij

  Pulsvissers, VisNed, de Nederlandse Vissersbond, Geke’s tiental, Gemeente Urk en anderen: in totaal zo’ n 70 personen zijn naar Straatsburg afgereisd om te protesteren tegen het aankomende pulsverbod. ´Ongelofelijk dat zoveel Europarlementariërs zich niets aantrekken van het feit dat een totaalverbod een gigantische klap is voor veel vissersgezinnen´, aldus één van de Nederlanders.

  Lees verder
 4. EBOZ8621.JPG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 12 april 2019

  Europa en Albanië (3)

  Bijna het einde van de week en weer teruggekeerd uit Albanië. De afgelopen dagen heb ik veel geleerd over dit land. Albanië ziet zich als Europees land en wil graag lid worden van de EU. Vooral jonge mensen zien dit als de enige hoop voor een toekomst in eigen land.

  Lees verder
 5. IMG_4492.JPG
  Peter van dalen_profielfoto
  Door Peter van Dalen op 11 april 2019

  Europa en Albanië (2)

  Een nieuwe morgen, een nieuwe dag, vanuit Tirana in Albanië.Bijgekomen van de dag van gisteren in het zuiden van het land, hierbij een indruk van een dag in dit bijzondere land:

  In de omgeving van de stad Sarandë hebben we diverse projecten bezocht van organisaties waarmee de stichting Kom over en Help samenwerkt. Projecten waarbij Roma-kinderen worden begeleid in de buitenschoolse opvang; waar geestelijk en lichamelijk gehandicpaten worden opgevangen; waar Roma kinderen les krijgen in een school, en waar armere kinderen opgevangen worden en maaltijden krijgen.

  Lees verder